mandag 5. desember 2011

En ode til Zimmermann m.fl

Min første sokk...

Pussig, hvor uovervinnelig man kan føle seg når man mestrer noe ved første forsøk. Slår seg på brystet og brisker seg, er dette noen sak da? Vel, det er ikke det, og årsaken er denne gangen enkel. Det finnes forbilledlige foregangsbloggere som legger alt i fanget på deg. Hvis du ikke har strikket sokker før (les: hæl) og forestiller deg at det er SKIKKELIG vrient. DA skal du stikke innom Petuniablogg, der får man utførlig forklart metode for strikk av sokk fra topp til tå. Denne bloggen har til alt overmål med en størrelsesguide også. Sokker for dummies. Love it. Så nå tenker jeg, etter å ha erobret sokkens hemmeligheter, at toppen på strikkingens næringskjede er innen rekkevidde.


Genser - Baby Merino
Dette var en digresjon, for jeg skulle egentlig berømme Elizabeth Zimmermann og hennes prosentsystem. Dette gjør strikking til en lek! Hørt meg raljere om dette før? Ja, som ateist er vel dette det nærmeste jeg kommer til forguding og forkynning. Jeg har nå to Zimmermanninspirerte arbeider under beltet. Undertrøye og genser til eldstejenta -  a.k.a. EJ - strikket i heholdsvis BabyAlpaca Silk - natur og Baby Merino - mørk grå. Undertrøya er ikke helt ferdig ennå, men ser og føles deilig ut, og jeg fikk testet ut Jeny`s surprisingly stretchy bind off på halsen, takket være tips fra den pittelille klokingen man finner i huset i midten, og halsen ble fin den, og ikke for vid.

Undertrøye - BabyAlpaca Silk
Og til slutt:
Fotoseanser er en utfordring her i huset. Modellen, EJ, greier sjelden eller aldri å sitte i ro lenger enn et nanosekund. Så det fortoner seg som følger: Jeg jakter på henne, og bokser henne inn i et hjørne. Der prøver jeg ulike metoder for distraksjon: "Hva om du sitter i ro og teller til ti. Sitter i ro MENS du teller til 10.... ok... til 100 da.... sitt i ro mens du teller.... sitt i RoooOOO??"