søndag 26. februar 2012

Epleslangkamuflasje-genser.

Da fikk man summet seg. En stk superenkel genser nesten helt etter Zimmermanns prosentformular. For en tid tilbake kom jeg over et utgått ullgarn (Soft superwash, Virging Wool) fra Pickles restekurv. Tror dette garnet ligner litt på Pickles inneværende Abulita Tjukk Merino.

Bildet lyver..


Genseren er strikket i pinnestørrelse 7 mm, og er virkelig myk og deilig. Anvendelig raglansfelling, og vrangborder med 1r og 1 vr. Jeg strikker på ca. mål av en av EJ gensere, denne gang fra H&M, den hadde den ønskede vidden. Ermene er vide og lange. Planen var å snu den med vrangsiden ut etter den var ferdig, men mottakeren sa nope, så da ble det rettsida ut. Og det beste av alt, det tok 5 knappe ettermiddagstimer å strikke den.
litt mattere....


Da er det i grunnen bare å la våren komme, og EJ er godt kamuflert før hun skal raide eplehagen.

og fargen er sprekere!


Og helt til slutt:

"...(..)..., knowing about Isaac Newtons`s prismatic experience may make you a much-coveted partner in science trivia games, but it won`t mean much for your knitting unless you can put the color wheel into practice."

Color Knitting, The Easy Way - Melissa Leapman

tirsdag 21. februar 2012

Intermezzo i vannrette nedslippsmasker.


Jeg har tidligere beskrevet vanskelige kår når det gjelder å få jentene mine til å stå stille foran kamera. Denne gangen gikk det galt før vi hadde begynt. Jeg har nettopp avrundet en enkel genser til EJ i et utgått garn fra Pickles. Epleslang, heter fargen. Frisk, lysegrønn og fin, og resultatet oser vårfornemmelser.

Svale farger til ei lita jente.

Nåvel, på med genseren. Frem med kamera. Ut i finværet. Så - var det historien med katten. Katten, spør du. Ja, vår robuste skogskatt har nettopp blitt gnagd på av en lite sympatisk artsfrende, og har portforbud siden han er halt og dermed en potensielt sitting-duck for forbifarende rever og andre med lumske hensikter. Katta som ikke skjønner ordet portforbud, smatt hinkende og triumferende ut mellom beina våre, og kravlet inn under låven. Før jeg fikk summet meg, snodde en liten grønn skrott seg inn samme vei. Ikke lenge etter kommer en ikke fullt så grønn skapning krekende ut med katta på slep. I det jeg kjente at røyken sto ut av ørene mine, og jeg harm og stakkato påpeker at genseren-er-kanskje-noe-møkkete-nå!?! Sindig, og i retrospekt, med det moralske overtaket, konstaterer EJ rolig: "Albert, (kattskinnet), er jo mye mer verdt enn en genser da, mamma." Det perspektivet satt litt langt inne akkurat da, men nå ligger i alle fall genseren i skittentøyskurven. Albert ligger og rekreerer. EJ er klok, og mor strikker babyteppe til en ny verdensborger. Inspirasjonen til teppet har jeg hentet fra Sys Fredens lille bok Mønsterstrikk. Rett & Vrang. Garnet er ymse innkjøp fra Drops Garnstudio og Pickles.

Hmm, fargekombinasjonen på koppen er verdt å merke seg.

Og helt til slutt
- Men vet du hva en nasjon betyr? sier John Wyse.
- Ja, sier Bloom.
-Hva er det? sier John Wyse.
-En nasjon? spør Bloom. En nasjon er de samme folkene som bor på samme sted.
- Herre Gud, sier Ned, leende, hvis det er riktig, så er jeg en nasjon, for jeg har bodd på samme sted de siste fem årene.
Så måtte de alle le av Bloom, og så sier han - for han prøver å spøke seg ut av det:
- Eller bor på forskjellige steder.
- Det dekker mitt tilfelle, sier Joe.
- Hva er din nasjon, om jeg tør spørre, sier statsborgeren.
- Irland, sier Bloom. Jeg ble født her. Irland.
Fra den boken jeg, enn så lenge, ikke har fullført.mandag 6. februar 2012

Potetsekk.

I forrige blogginnlegg var veien videre klar.

Det lå til rette for at jeg skulle strikke meg en egenkomponert genser. Jeg grunnet en stund etterhvert som verket skred frem og det slo meg at dette lignet da slett ikke på en genser, men en potetsekk. Det var et faktum jeg ikke kunne improvisere meg vekk fra. Så det endte med å rekke opp hele sulamitten. Så ble jeg - tom.

Idètørke er en bra ting, jeg har derfor "klippet og limt". Så det endte med et varmt lettvektersett for minstejenta (MJ).


Vesten: Jeg gikk til innkjøp av boken Claire Cromtons Stitch Library: anbefalt av Linda. Der falt jeg for en slip stitch-teknikk som kalles Mock Tartan. Jeg har også sett en kjempefin variant av denne teknikken  hos Pickles. Jeg ville prøve rundfelling, og det passet godt til slip stitch teknikken. Så da har novisen fått 2 teknikker til under beltet. Det monner. Jeg ser jeg begynner å få mer orden på monteringsteknikken etterhvert også. Så lovende for videre arbeid dette her.


Buksen: Der fant jeg et veldig hjelpsomt diagram og oppskrift fra Drops design. Buksen er strikket med dobbelt tråd i oppskriften, og jeg strikket med enkel. Jeg strikket vrangbordene med 1r og 1vr i stedet for 2 r og 2 vr. Buksebeinene er strikket helt rette, og jeg har brukt en annen pinnestørrelse. Strengt tatt, det jeg har benyttet meg av er vel hovedsakelig diagrammet, samt metoden for usynlig økning i buksebaken. Det ble veldig pent. Denne metoden vil jeg sverge til ved fremtidige bukseprosjekt for ymse unger. Buksen ser nærmest litt bootcut ut i fasongen, og MJ er superduper i den.

Garnet er atter en gang - Drops Baby AlpacaSilk - brun og Drops Alpaca - petrol og camel eco. Dermed var mors genser blitt til et herlig sett for MJ. Jeg er rimelig fornøyd med resultatet. Særlig fargekombinasjonen gjorde seg, synes jeg.

Nå er jeg i gang med en enkel genser til EJ i en utgått garntype fra Pickles: Soft Superwash 100 % Virgin Wool i den spreke fargen "Epleslang". Jeg strikker den med tanke på å snu vrangsiden ut. Jeg håper bare jeg har nok garn.... ellers så må jeg improvisere.

Helt til slutt:
"Remember..... Winter is Coming."
Eddard Stark, Game of Thrones.