tirsdag 21. februar 2012

Intermezzo i vannrette nedslippsmasker.


Jeg har tidligere beskrevet vanskelige kår når det gjelder å få jentene mine til å stå stille foran kamera. Denne gangen gikk det galt før vi hadde begynt. Jeg har nettopp avrundet en enkel genser til EJ i et utgått garn fra Pickles. Epleslang, heter fargen. Frisk, lysegrønn og fin, og resultatet oser vårfornemmelser.

Svale farger til ei lita jente.

Nåvel, på med genseren. Frem med kamera. Ut i finværet. Så - var det historien med katten. Katten, spør du. Ja, vår robuste skogskatt har nettopp blitt gnagd på av en lite sympatisk artsfrende, og har portforbud siden han er halt og dermed en potensielt sitting-duck for forbifarende rever og andre med lumske hensikter. Katta som ikke skjønner ordet portforbud, smatt hinkende og triumferende ut mellom beina våre, og kravlet inn under låven. Før jeg fikk summet meg, snodde en liten grønn skrott seg inn samme vei. Ikke lenge etter kommer en ikke fullt så grønn skapning krekende ut med katta på slep. I det jeg kjente at røyken sto ut av ørene mine, og jeg harm og stakkato påpeker at genseren-er-kanskje-noe-møkkete-nå!?! Sindig, og i retrospekt, med det moralske overtaket, konstaterer EJ rolig: "Albert, (kattskinnet), er jo mye mer verdt enn en genser da, mamma." Det perspektivet satt litt langt inne akkurat da, men nå ligger i alle fall genseren i skittentøyskurven. Albert ligger og rekreerer. EJ er klok, og mor strikker babyteppe til en ny verdensborger. Inspirasjonen til teppet har jeg hentet fra Sys Fredens lille bok Mønsterstrikk. Rett & Vrang. Garnet er ymse innkjøp fra Drops Garnstudio og Pickles.

Hmm, fargekombinasjonen på koppen er verdt å merke seg.

Og helt til slutt
- Men vet du hva en nasjon betyr? sier John Wyse.
- Ja, sier Bloom.
-Hva er det? sier John Wyse.
-En nasjon? spør Bloom. En nasjon er de samme folkene som bor på samme sted.
- Herre Gud, sier Ned, leende, hvis det er riktig, så er jeg en nasjon, for jeg har bodd på samme sted de siste fem årene.
Så måtte de alle le av Bloom, og så sier han - for han prøver å spøke seg ut av det:
- Eller bor på forskjellige steder.
- Det dekker mitt tilfelle, sier Joe.
- Hva er din nasjon, om jeg tør spørre, sier statsborgeren.
- Irland, sier Bloom. Jeg ble født her. Irland.
Fra den boken jeg, enn så lenge, ikke har fullført.1 kommentar:

  1. Ha, ha, ha! Godt noen har prioriteringene på plass :) Nedslippsmasker er forresten utrolig digg å strikke, jeg liker strikketøy som vokser sånn plutselig. Og jeg har heller ikke lest Ulysses. Men jeg sto på eksamen i litt.vit. likevel, så nå trenger jeg ikke lese den ferdig.

    SvarSlett